Meest gestelde vragen

Ben jij op zoek naar coaching? Of heb je een vraag over bijvoorbeeld de duur van een gesprek of het traject? Hieronder vind je een aantal opgestelde vragen met antwoorden die je mogelijk kunnen helpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Hoe veel sessies heb ik nodig?

Dit kan variëren per persoon en doelstelling, maar het advies is om 5 sessies te nemen. Het coachingproces bestaat uit verschillende stappen. Zo moet je eerst het probleem achterhalen. Hiervoor zijn gemiddeld 1 of 2 sessies voor nodig. Hierna kan worden gezocht naar een oplossing en hier zijn aanvullende sessies voor nodig. Maar je bent nergens aan gebonden. Het uiteindelijke aantal sessies zal namelijk worden bepaald door jouw wensen en mijn advies.

Hoe groot is de kans dat ik door middel van coaching mijn doelen ga bereiken?

Ik zie coaching als een hulpmiddel dat je zelf gebruikt. Afhankelijk van hoe betrokken je er zelf mee omgaat kunnen de resultaten variëren. Dit heb je dus deels zelf in handen. Hierin is het bijvoorbeeld hetzelfde als sportadvies. Maar vanuit mijn kennis en ervaring als opgeleide coach weet ik hoe ik je kan motiveren en kan begeleiden om positieve eigenschappen zoals discipline, wilskracht en doorzettingsvermogen beter te benutten. Om zo gezamenlijk ervoor te zorgen dat jij de beste resultaten haalt uit jouw coachingstraject.

Wordt coaching vergoed door mijn zorgverzekering?

Coaching valt niet binnen het basispakket van zorgverzekeringen en wordt hierdoor niet vergoed. Afhankelijk van het soort polis kan het wel zo zijn dat deze kosten opgenomen zijn in een aanvullend pakket. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Is coaching niet vooral geschikt voor mensen die meer gevoelsmatig denken?

Coaching kijkt naar de mentale toestand van een persoon zoals gelukkig worden, het krijgen van doorzettingsvermogen of het ervaren van meer zelfvertrouwen. Hier komen altijd gevoelens bij kijken. De exacte invulling van een sessie kan echter verschillen per doelstelling. Sommige doelstellingen zijn meer gericht op iemands emoties terwijl andere doelstellingen veel praktischer zijn. Zo bestaan er ook vormen van coaching die meer gericht zijn op zakelijke doelstellingen zoals het bereiken van een betere samenwerking binnen een team of de persoonlijke ontwikkeling van werknemers. Hoewel coaching dus kijkt naar gevoelens, is de invulling ervan afhankelijk van de doelstellingen. Ongeacht het doel maakt coaching wel altijd gebruik van psychologisch onderbouwde processen.

Hoe lang duren de gesprekken?

De coachingsgesprekken duren 60 minuten per sessie. Dit is voldoende tijd voor het doorlopen van de vereiste stappen en is tegelijkertijd ook kort genoeg voor het voorkomen van concentratieverlies. In sommige gevallen kan er zelfs met een dagdeel of volledig werkdag worden gewerkt. In deze gevallen wordt rekening gehouden met korte pauzes en een lunchpauze.

Uit welke stappen bestaat het coachingstraject?

Een coachingstraject bestaat uit een vrijblijvend intakegesprek, uit coachingssessies, tussentijdse evaluaties, een afrondend gesprek waarbij terug wordt gekeken naar de behaalde resultaten en, indien later nodig, vrijblijvend extra ondersteuning.

Wil je gebruik maken van mijn diensten?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Contact

Ogai Peigham

Wulpstraat 130
3222BR Hellevoetsluis

E: info@ogaipeigham.com
T: 0031615314780

kvk 66944082

Stel een vraag

Maak een keuze...
Informatie over het Intakegesprek
Informatie over het stappenplan
Algemene informatie
Ander, namelijk...

© 2019 Ogai Coaching - Privacy